Treceți la conținutul principal
Parohia Sfântul Ierarh Calinic-Titan, cu hramurile, Sf. Ierarh Calinic și Sf. Cuvioasă Parascheva, are deosebita plăcere să invite tinerii afiliați acestei parohii și nu numai pe aceștia, cu vârste cuprinse între 18-35 ani, dar și pe cei din apropierea acestor vârste, pentru a participa la implementarea a 10 programe pentru tineret, axându-se cu preponderență pe următoarele activități: 

-         Activitate catehetică: discuții și seminarii pe anumite teme, la care se vor folosi prezentări PowerPoint, imagini, filme, înregistrări.

-         Activități practice: pelerinaje la mănăstiri, excursii în diverse zone de mare însemnătate geografică sau istorică, participarea la diferite activități cu caracter sportiv și recreativ (precum: campionate de șah, fotbal, volei etc., între membri și chiar între parohii), celebrarea și sărbătorirea între membri a diferitelor evenimente (aniversări, onomastici, reușite, colindat de Crăciun).

-         Activități sociale: colectarea și distribuirea de ajutoare pentru persoanele nevoiașe, acțiuni de muncă voluntară, oferirea de ajutor în cazul dezastrelor naturale.

-         Activități ecologice: acțiuni de ecologizare a mediului, crearea de spații verzi și plantare de copaci.

-         Activități culturale: organizarea în cadrul parohiilor a unor acțiuni culturale: simpozioane, mese rotunde, dialoguri cu oameni de cultură, recitaluri de muzică, spectacole, participarea cu tinerii la: concerte de muzică simfonică sau folclorică, piese de teatru, filme, vizitarea de muzee și expoziții, vizionarea de filme documentare sau artistice din care reies diferite învățături cu caracter moral sau religios, iar la sfârșit comentarea acestora de către invitați, din perspectivă ortodoxă, recenzii de cărți, publicarea, de către tineri, a unei foi parohiale lunară, trimestrială sau anuală (în cazul în care această acțiune depășește posibilitățile fizice ale serviciului pentru tineret al unei singure parohii, se va realiza colaborarea mai multor parohii), implicarea tinerilor în organizarea bibliotecii parohiale şi stimularea lecturii în rândul acestora, susținerea site-ului parohial cu materiale adecvate misiunii ortodoxe.
       
          ORGANIZAREA ACESTOR PROGRAME SE FACE LA ÎNDEMNUL ARHIEPISCOPIEI BUCUREȘTILOR, AVÂND CA SCOP PRINCIPAL APROPIEREA TINERILOR DE VIAȚA BISERICII, DAR ȘI DEZVOLTAREA SIMȚULUI PATRIOTIC ȘI FILANTROPIC. 

          PENTRU ÎNSCRIERI ȘI PROPUNERI VĂ RUGĂM SĂ NE TRIMITEȚI UN EMAIL CU NUMELE, PRENUMELE, ADRESA ȘI UN NUMĂR DE TELEFON. 
          PE ADRESA: parohiasfantulcalinictitan@gmail.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Numai tu Fecioara Sfanta - M. Camarzani

Curățenie de Toamnă la Parohia Sf. Calinic-Titan

Colectă Crăciun 2018 persoane nevoiase

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu sprijinul credincioșilor parohiei noastre am putut organiza și oferi un număr de 12 pachete (conținând produse perisabile și neperisabile, specifice sărbătorilor de iarna ), persoanelor ce le am aflat in lipsuri de cele materiale. Mulțumim Domnului pt toate!!!